TOMOGRAFIE COMPUTERIZATA (CBCT)


Informatii generale

 
* Vizualizeze anatomia interna care nu poate fi diagnosticata extern
* Planifice tratamentul si interventia chirurgicala
* Pregateasca ajutoarele necesare
* Evalueze riscul
* Analizeze pozitia si orientarea structurilor critice, precum nervii, radacinile dintilor, implanturile anterioare, sinusul si nasul


De ce sa alegem un scaner CBCT?

   (CBCT) reprezintă o examinare imagistică foarte utilă pentru tipul de problemă descrisă. Toate aparatele CBCT furnizează o imagine de înaltă calitate care trebuie să asigure chirurgului informaţiile dorite. Prezentările tipice de imagine ale acestor aparate sunt vizualizări în planurile axial, coronar şi sagital, cu alte vizualizări posibile prin reproducerea secundară a datelor.
    Tehnologia 3D cu fascicul conic a ajuns la niveluri noi şi a devenit punctul de referinţă în imagistica stomatologică. Tomografia computerizată cu fascicul conic (CBCT) produce o scanare de o înaltă precizie a capului şi a gâtului, care este înregistrată iniţial într-un fişier DICOM (Imagistică şi Comunicare Digitală) şi apoi este introdusă într-un program software care înfăţişează anatomia pacientului în 3 dimensiuni. Aceasta poate fi vizualizată ca o reproducere virtuală cu o precizie de până la o zecime de milimetru (0,10 mm)..
   Utilizând un program software, puteţi poziţiona implanturi în locurile anticipate şi le puteţi orienta poziţionarea şi înclinarea faţă de plăcile corticale, nervi şi vase de sânge. Puteţi utiliza apoi imaginile planului sagital pentru evaluarea poziţionării anticipate a implantului şi pentru a vă asigura că adâncimea sau orientarea implantului nu pune în pericol nervii sau vasele de sânge. În unele programe software va apărea automat un mesaj de avertizare în cazul în care poziţionaţi dispozitivul de fixare a implantului într-o zonă de risc.


Watch Dragon ball super