ORTODONTIE

Informatii generale

 Un suras nu costa nimic, insa ofera extrem de mult. Are o importanta esentiala in relationarea cu alte persoane. Mai mult de atat, le transmite celorlalti toate emotiile pozitive pe care fiecare dintre noi le simte.


Cine are nevoie de terapie ortodontica?

    Copiii, adolescentii si adultii au nevoie de tratament ortodontic atunci cand prezinta anomalii dento- alveolare - de exemplu, au dintii inghesuiti, sau dintii din fata sunt foarte proeminenti, sau intre dintii de sus si cei de jos exista un spatiu (ocluzie deschisa), sau dintii de jos vin in fata celor de sus, ceea ce se asociaza cu o barbie proeminenta (prognatism mandibular).
    In cazul adultilor, tratamentul ortodontic poate fi extrem de util in indreptarea unor dinti care urmeaza sa fie pregatiti pentru aplicarea unor lucrari dentare, si care in absenta terapiei nu ar putea fi realizate corect.
    O alta situatie este aceea in care o persoana are un dinte lipsa, iar spatiul respectiv poate fi inchis prin migrarea dintilor „din spate”, astfel incat sa se evite slefuirea dintilor adiacenti pentru o punte, sau aplicarea unui implant. Astfel, persoana in cauza va avea numai dintii sai naturali, care nu se pot compara ca rezistenta si functionalitate cu nici o lucrare sau implant.
    Pentru realizarea acestor obiective sunt utilizate aparatele dentare. Acestea pot fi:
* aparate dentare mobile si mobilizabile;
* aparate dentare fixe metalice;
* aparate dentare fixe ceramice (sunt de culoare asemanatoare dintelui, fiind mai estetice) ;
* au aparut si aparate dentare fixe din aur sau argint fixate pe fata orala a dintilor (posterior), fiind mult mai estetice, deranjand foarte putin la vorbire.


Watch Dragon ball super